Himmel och helvete - på semester


Fantastiskt fina cykelturer i fantastisk miljö, glada barn som leker med varandra, glatt bad dagarna lång. Eller dygnslånga tjatsessioner efter glass, punka och sönderskurna däck, ouppfostrade barn som är ivägen, river och kladdar på allt och febersjukor. Den här resan har bjudit på lite av en blandning kan man lugnt säga. Man får väll fokusera på det positiva, som när vi åkte på sponsrad bussutflykt som var sååå billig med en prislapp på bara 10 euro per vuxen. Att vi sen blev pålurade nya sängar och sängkläder i merinoull för 35 tusen var kanske inte helt enligt plan. Själva utflykten i övrigt var ”sådär”.. Men vi behöver ju nya sängar, så det är ju en ren vinst att slippa springa i affärer hemma för att försöka bestämma sig i en så pass dyrköpt historia. Win!

Punkaaaaa.. 

Och att fira jul i sanddrivor istället för snödrivor var ju helt ok ändå. Även om Spanjorerna firar 25:e istället för 24:e. Tomten kom ändå till slut - men det var ingen som vågade hälsa på honom ändå så det blev ungefär som hemma. Tyvärr har det som sagt gått lite febersjuka i familjen och efter att både Frida och Sam haft varsin släng verkar det vara Marias tur idag. Hoppas innerligt att det går över lika snabbt som för barnen! Och hoppas jag slipper eländet.


Sandig julafton!

På träningsfronten då? Jag har ju kört det här GI-tänket nu i 10 dar. Har verkligen ratat bröd, pasta, ris, flingor etc. benhårt. Har blivit desto mer kött, ost, ägg, fisk och framförallt grönsaker och frukt i mängder. Effekterna känns mycket intressanta! Till att börja med kände jag mig i extremt dålig form efter sådär 3-4 dagar. Helt energitom. Efter det är det som att en puckel är passerad och det går lättare igen. Kanske är inbillning att kroppen behöver bara en vecka för att ställa om från att bränna mycket kolhydrater, men kanske? Sen är mättnadskänslan och sockerdipparna klart mindre. Sådär riktigt vrålhungrig blir jag inte, knappt ens efter tre timmar cykel. En sista intressant observation är att vätskebalansen känns annorlunda. Trots ganska långa pass i sol och värme behöver jag minimalt med dricka på passen. Känns som att kroppen pytsar ut löpande av all vätska jag får i mig från frukt och grönsaker. Som alltid är det ju sen en fråga om vikten. Lite osäker, men gissar att påverkan är minimal. Men vi får se om några veckor när vi kommer hem. Just nu känns det i alla fall hellungt att fortsätta GI-dieten hela semestern.


Inte så mycket GI just här kanske..

Så de senaste två cykelpassen upp i bergen har alltså känts helt ok och vägar och terräng är som sagt helt fantastiska. Rätt mycket vassa stenar finns det, så viss oro för att behöva gå hem lever man ju med. Ska försöka köra ett lite längre segment nu nån dag och kolla hur kroppen gillar en timme i tävlingsfart. Finns många bra cyklister som varit här och kört, så värdemätare saknas inte. 


Cykelvägar att längta till!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Semester!

Ett sista formtest för i år

Isfläcken