Landat i Duved

Nu var det länge sedan något skrevs, men det av naturliga skäl - senaste dryga  månaden har varit ett stort flyttkaos. Först packa ihop det sista av bohaget, sen städa som en galning (att anlita flyttstäd är emot alla mina principer) parallellt med att transportera alla grejer i minus 25 grader 30 mil västerut. Därefter packa upp och försöka bringa nån slags ordning i ett bohag som plötsligt ska rymmas på ungefär halva ytan mot tidigare. Samtidigt jobba heltid, skola in barn och hinna träna lite. Det har varit lite körigt kan man sammanfatta det som. Men samtidigt gillar jag ju att flytta ändå, gillar det där fixandet, städandandet och nyskapandet. Att bara jobba på och känna att det verkligen händer nått.


Vårt nya hus, äntligen är vi här!

Nu närmar det sig en månad efter inflytt och vi börjar landa lite mer. Det återstår förvisso några kartonger och mycket lite kläder är uppackade då garderobsinredning saknas, men det ska väl snart kunna ordna sig. På det stora hela känns det dock grymt bra. Alla prylar har fått hyfsat bra plats, det funkar med jobbet, barnen har kommit igång med skola och dagis och har hittat nya kompisar på krypavstånd, samt att vi får åka mycket skidor. Bara en dag i backen än så länge, men desto mer längd har det blivit.


Det här 50 m från huset är inte helt fel!

Faktum är att det typ bara blivit längd. Har suttit en gång på trainern sedan vi flyttade. Så med cykelformen är det lite sådär, men kondisen är nog desto bättre. Pistmaskinpreppade spår på upp till 15 km med bra kupering, alltså inser ju vad jag saknat att ha bra skidåkning nära huset! Det fanns bra spår i Sundsvall med såklart, men 2 mil i bil efter barnen somnat för att komma ut, nja, det blir för stor tröskel. 50 m promenad - ja då jäklar finns inga ursäkter. Sen har jag ju upptäckt att här fanns det ett gäng roliga stravasegment att längdskidhetsa på också, så kroppen har verkligen varvats ur några gånger också. Är det bara bra före så är det ju i princip lika kul som att jaga segment på cykeln. Så vi får väl se om det går att översätta välbehållen syreupptagningsförmåga till cykeln framåt våren. Just nu känns det i alla fall lättare att åka skidor än på väldigt länge. Hoppas på lite bättre väder nu så kan det tänkas bli lite toppturstest också, även där finns potential runt knuten!

Fördelen med att vara en lokalbo är att man kan passa in dagarna med snabbföre, muahaha!

Försöker lära barnen att åka längd också, med varierande framgång..

Utsikt från barnens sovrumsfönster...

Frida jobbar på att komma ur passgången..

Ta sparken till Ica/skolan. Vardagslyx!

David verkar också trivas!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Semester!

Sjukt

New bike day!