Vinterila

En på många sätt fantastisk ferbruarimånad närmar sig slutet. Vintervädret har varit nära optimalt måste man ändå säga, med mycket snö, inga töväder och samtidigt inte några köldknäppar utan sådär lagoma ensiffriga antal minusgrader. Efter covidknäppen blev det tyvärr en vända magfnurr bara nån vecka efteråt, som gjorde mig helt däckad en hel lördag. Surt att slösa helgdagar på sånt, men därefter har det varit lugnt och till glädje har det blivit skidåkning i det närmaste varje dag. Egentligen borde jag ju passa på att gå fler turer, köra långpass och böka runt i skogbevuxna fjäll, men när det nu är så mycket snö är spåren dagligdags i det närmaste helt perfekta. Då är det enkelt att bara dra på skateskidorna och glida iväg. I rätt förhållanden är det helt enkelt för jäkla fint att åka skejt, en ren njutning nästan varje gång, och då åker jag ändå i princip samma spår varenda träningsrunda. 


Skapligt med snö nu!

Med så mycket skidåkning börjar så klart skidformen vara rätt hyfsad också. Har känt lite på formen runt diverse rundor och segment på elljusspåret här i Duved och därtill har det även blivit ett par tävlingar, de första på riktigt länge. Inga stora utsvävningar, utan det är Åre kommuncup som gäller. 5 km är distansen och man påminns snabbt vilken brutal sport längdskidor är. Första tävlingen var klassiskt för nån helg sedan i Kall. Minns från juniortiden nån tävling vi körde där och att banorna var brutalt kuperade. Det var de fortfarande. Jävlar så slut man kan bli på bara 5 km! Igår var det dags igen, nu i välkänd terräng runt elljusspåret vid Röjsmon i Järpen. Den här gången blev det en rejäl värdemätare också då Olle Johnsson var med och körde. Men mot en sprintåkare på gränsen till landslaget har jag ju inte så mycket att sätta emot så klart, men jag höll undan för resterande gubbar, småbarnspappor och trikå-wannabees och att vara knappa två minuter efter Olle på 5 km är jag ändå hyfsat nöjd med.



Gårdagens resultatlista.

Och nu ser vintern ut att fortsätta i samma stil in i mars, så jag siktar på att fortsätta bygga skidkapacitet och hoppas det gör lite nytta sen till sommaren. Cykling har blivit noll nu ett långt tag och mycket sparsamt med löpning. Får se när cykelsuget sätter in.. men till dess laddar jag för fler kommuncuprace, en deltävling kvar, och sen ett säsongsavslutningsrace på 30 km i Trillevallen i slutet av april. Två månader vinter kvar, just nu känns det inte för långt till våren.


Barnen har också tävlat, igår gjorde Frida skejtpremiär.

Sam är också med och rejsar.

David jobbar på slalomformen.

Och Frida visade sig ha oanad talang för snowboard!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

En gris en ko en Solnabo!

Nytt år igen

Formdöd