Påsk

Nog sämsta uppdateringsintervallet nånsin, har ju typ glömt bort att jag ens har en blogg.. Men nu är det påsk och några lediga minuter, så det får bli en snabbspolning genom vintern. Det laddades ju inledningsvis hårt för Transjurassienne, men efter ett intensivt spanande på värderprognoser och webkameror där i slutet av januari fick vi till slut inse att nej, nån skidtävling i Frankrike lär det inte bli. Snötäcket i Les Rousses var noll och med besvikelsen hängande över oss plus sjuka barn var det nära att vi bara tänkte skita i det och stanna hemma. Till slut kom vi ändå iväg och fick några fina och sköna dagar utan barn. Mycket vin, ost och slappande. Samt några riktigt fina löpturer fick vi, vilket ju inte var fel. Sprang fyra dagar i rad, mellan 7 till typ 14 km. Inga jättesträckor, men ändå skönt att kroppen funkade för det.

Vinterns andra mål - att skida 150 mil har jag dock gått imål med, trots noll mil i Frankrike. Ligger just nu på knappa 170 mil och funderar på om jag ska hetsa mig själv till att sikta på 200 mil innan vintern är slut, eller inte. Just nu känns det som att det kanske får bero lite på vädret, då det är mycket bortadagar i april och jag sannolikt kommer behöva en del pass i maj för att få ihop 200. Kanske kanske.. Just nu börjar det väl ändå kännas som att snöläget på elljusspåret i Duved inte riktigt är att lita på att det håller så långt in i april, vilket talar emot att det ska lyckas. En avslutande tävling är det ändå tanken att det ska bli. Tyvärr inte någon Trilletur i år pga av att det då vankas Polenresa med jobbet, så i år blir det nypremiär på Fjälltoppsloppet. Har inte varit i Bruks på typ 10 år, ska bli kul! 

Annat kul som hänt under vintern förklaras väl mer med bilderna nedan, men en skidtur jag är glad att jag lyckats genomföra är att åka längd från Björnen till Duved, vägen runt åreskutan och över Forsaskalet. Ca 3 ganska kuperade mil, men i relativt bra klassiskt före var det ändå en fantastiskt fin tur. Davids första "riktiga" skidtävling - kommuncup i Järpen.

Traillöpning i Frankrike.

Upp till toppen! Med Alperna i bakgrunden.

Stuga med badtunna kompenserade en del för utebliven Fransk snö.

Den här skidturen tog Sam sig runt hela 15 km-spåret i Duved.

Checkat av ett skidprojekt - Björnen till Duved på längdskidor

Till och från, ganska mycket snö.

På NUS i Östersund - Sam blir intervjuad av Johanna Ojala.

David har gjort sitt första åk bort till Tegefjäll och vildmarksstigen

Har bytt ut en av cyklarna också, sålt crossen och köpt en Epic hardtail.

 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

En gris en ko en Solnabo!

Nytt år igen

Formdöd