Spring i benen

Nu är det nog i det närmaste avgjort, skidsäsongen 2013-14 är nog bara att lägga ner. Snöförhållandena den senaste veckan i Ljustorp har varit otillräckliga och förhoppningarna om snö i Stockholm den närmaste tiden ser onekligen rätt kassa ut. Lite synd på bra grundträning, men å andra sidan är man ju skapligt förberedd på kommande löpsäsong.

Och löpning har det blivit, mer än på väldigt länge. Korta intervaller, backpass utan stavar, backpass i bäckmörker med stavar, återhämtningspass med överdjävulsk löparmage, snabbdistans, långpass som går till överdrift och vanliga långpass. Sammantaget löppass varje dag i över en vecka! Har nog aldrig hänt förr och det är ett under att kroppen funkar så pass bra som den gör. Lite skadeskräck får man ju, även om det känts ok. Får väl passa på att tacka Icebugs för att det blivit någon träning över huvud taget, utan dubbar är det knappt man vågar sig på en promenad denna vinter. 

Nyårsafton firades med en backintervallfavorit som jag brukar passa på att köra när jag är stationerad lite längre norrut i det avlånga landet. Upplägget kräver lite längre backar för att funka, och här är kronvägen från Ljustorps by, rakt upp och ut i skogen, helt perfekt. Det hela går ut på att köra en viss tid uppför, den här gången blev det 2 minuter, för att sedan under vilan jogga nerför under typ 1 minut, och sedan vända uppför igen. På detta finurliga sätt kan en lång och seg backe bli ännu längre och segare. Totalt blev det 11,5 intervaller i varierande lutning uppför med ganska bra känsla i kroppen. Efter en hård nyårskväll blev det förmiddagsbestraffning idag med ett härligt långpass med Maria. Inte så skönt att dra i väg med lätt huvudvärk, men grymt skönt när man väl kommit igång. För att inte tala om det helt underbara soffläget som väntade som belöning. Imorgon blir det vilodag och hemresa till Stockholm, och sen kanske mer löpning. Utan dubbar..

Nytt år, nya utmaningar.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

En gris en ko en Solnabo!

Nytt år igen

Formdöd