Långa pass

Har haft några riktigt fina pass i Roturoa, både på MTB och löpning. Men odelad glädje är halv glädje.. Än har jag lyckligtvis inte fått ta över Marias förkylning, men hon är tyvärr inte frisk. Tråkigt, med tanke på de fina träningsmöjligheterna och att idéerna på kul alternativaktiviteter börjar sina. Det finns gränser för när promenader, termiska källor, blåbärsvinprovning och kafebesök inte räcker. Den gränsen är nära nu, hoppas på friskförklaring inom kort, så att Maria får testa cykellederna i alla fall. För det är nog ingen överdriven hajp att kalla detta för världens bästa MTB-cykling. Igår blev det en runda på drygt tre och en halv timme på helt fantastiska stigar. Bara att det finns variation nog för att inte behöva köra samma stig två gånger en sån runda är grymt, och då har jag ändå inte testat hälften av de leder som finns att tillgå! Jag saknar dock mina lätta cyklar, SPD-pedaler, vadderade cykelbyxor och cykelhandskar, men bara att få vara ute och trampa här är riktig upplevelseturism. 
Fick cykla Giant igen. Inte så imponerande, men det funkade.
Bilder gör nog aldrig ett sånt här område rättvisa, men ändå..
Idag blev det en rejäl löptur som uppföljning av cyklandet. Vaknade med huvudvärk och kände mig rätt risig. Typ bakis, hur man nu kan bli det på två öl, och funderade först på att ställa in passet, men övertalade mig själv att köra ändå. 33 km i en rundslinga som i princip omringar skogen med alla cykelleder var planen. Kan tyckas märkligt att så mycket cykelstigar får plats inom ett så förhållandevis litet område, men många av lederna slog i det närmaste knut på sig själva. Kände ganska omgåfnde att bakiskänslan inte direkt gav mig vingar på skorna idag. Från dvala uppväckta cykelmuskler bidrog säkert till den känslan. Men det positiva var nog ändå att det kändes ungefär lika dåligt efter tre timmar som i första backen, med andra ord en stadigt seg nivå, men utan krämpor. Gjorde till och med en fartökning på en dryg km sista biten och ja, det var väl helt ok ändå. Får se hur kroppen känns imorn.. Som avslut ett par kul bilder från dagens flanerande. 
Bekväm sovställning
Har sett hemma i Stockholm en gatukonststickningar, i Roturoa har samma fenomen klart gått till överdrift, fast rätt kul ser det ju ut.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

En gris en ko en Solnabo!

Nytt år igen

Formdöd