AWWO deluxe

En hård vecka närmar sig sitt slut! Inte så extremt träningshård kanske, men veckans fyra julfester har tagit på krafterna. Det började på Ugglan redan i måndags, traditionsenlig återsamling av gamla WSP-kollegor som numera är spridda för vinden. Alltid trevligt! Alltid bouleprestige! Rankar mig fortfarande som champion i den grenen, även om det väl snarast blev oavgjort den här gången.
Tuff konkurens, julfest 1..
Sen blev det ett par fina träningsdagar med cykelpendling och rullskidkvällar. Börjar bli väl spännande med rullskidåkning nu. Skejtrullisar och fläckvis ishalka.. Gäller att ha rätt tryck i skäret! I torsdags var det sedan dags för ÅFs stora julgalej på Friends. Som väntat bra drag! Lite överraskande blev det tre pass även denna dag. Cykel till jobbet på morgonen, några skidgångsrepor på Hagaknölen på eftermiddag för att få igång törsten, och sen? Nackdelen med julfester på torsdagar är att tunnelbanan slutar gå alldeles för tidigt. Hann med sista tåget mot Skarpnäck, dvs i Skärmarbrink var det färdigåkt för min del. Men som vältränad fylltratt finner man på råd, -AWWO (After Work Work Out) så klart! 7 km nattjogg i jeans, skjorta och lågskor. Lite ishalka även denna kväll gjorde färden än mer spännande. Tur att ingen såg mig, tror jag.
Okänd idolvinnare rockar ÅF!
Del tre i julfestparaden började kl 8 i Atlas gruva i Sickla. Starkglögg till frukost, mmm! Att sen börja dagen med ett magiskt fint luciatåg var riktigt bra. Sen blev det blandade föredrag med allt från det senaste inom automatiserade borriggar till rallycrossförare och sossepolitiker. Och så ÅFs egen Jenny så klart, som gjorde ett snyggt anförande om våra fränaste infraprojekt. Efter lite rundvandring i gruvan var det julbordsdags igen, men när det började sjungas snapsvisor på tidig eftermiddag fegade jag ur. Tillbaka till kontoret o hämtade cykeln, sen var det inga problem att somna tidigt o gott, trots att grannarna testade stereon på högsta volym.
Bra att göra hål med.
Del fyra inleddes faktiskt med skidåkning, några varv på Högbos konstsnöslinga. Var väldigt länge sen senast jag var där, men man kände snabbt igen sig. Som Uppländsk skidåkare under det snösnåla 80- och 90-talet fick det bli många resor just hit. Inte så vansinnigt mycket folk och en liten backe att diagonala i. Funkade bra! Sedan vidare till tre gringos familjejulfest, som i år gick av stapeln i Hälsingeskogarna norr om Bollnäs. Men spa, snaps och jansons till trots, nu började veckans hårdkörning ta ut sin rätt. Den där bakfyllehesheten började kännas mer som en riktig förkylning. Fick bli tidig sorti och efter en natt med ömsom lugn ömsom gallskrik känns en vilodag helrätt. Hoppas nästa vecka blir lite lugnare..
Frida fick träffa tomten.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Semester!

Ett sista formtest för i år

Isfläcken