Maxtest

En knapp vecka efter hemkomsten från Gran Canaria var det dags att plåga krämen ur benen ordentligt och kolla om formen verkligen blivit något bättre. 20-minuterstestest på trainern med andra ord! Maria värmde upp trainern, vässade pannbenet och andades upp allt syre i vardagsrummet på sitt inomhusdistanspass på 3 timmar innan det var min tur för dagen. Jag fick med andra ord hela förmiddan att ladda upp lite lagom och kände mig mentalt lugnt inför  uppgiften. 75,7 kg på vågen innan start - helt ok. Drog igång och kände direkt att det kändes ganska lätt. Låg ganska högt i watt och var lite rädd att jag gick ut för hårt. Efter 10 minuter låg jag på 426 W i snitt och fram dit kändes det rätt lugnt. Men det blir ju alltid plågsamt förr eller senare och efter 13-14 minuter orkade jag inte riktigt hålla samma kadens. Sekunderna var olidligt långa och jag tappade ner till 424 efter drygt 18 min. Ställde mig på pedalerna och fick ut lite till sista biten och putsade upp snittet igen till 426 W i snitt. Sjukt nöjd med det resultatet! Ganska rejält pers, tidigare rekord var 420 W. Då nästan ett kg tyngre dessutom. Så för dagen blev det 5,63 W/kg, vilket är ca 0,14 W/kg bättre än tidigare rekord. 2,5% förbättring, det är rätt mycket ändå tycker jag.

Lite trött efter målgång!

Skönt att bevisa för mig själv också att det faktiskt går att bli bättre. Och att nyckeln kanske inte är att starta upp nästa säsongs träning redan i november med hård träning. Off season kan nog få vara längre än man tror och för egen del är jag nöjd med att ha alla intervallvarianter kvar att testa för det här årets trainersäsong. För just nu finns det motivation till det. Men hur jag ska lyckas förvalta det här nu tills det är tävlingssäsong, ja det vette fasen. Men försöka lär jag göra. Idag blev det i alla fall återhämtning. Jobbresa och premiärtur på skidor runt eljusspåret i Rötviken. Det var ensamt. Och kallt. Skarpa kontraster från kort-kort-cykling till max påpälsad och skidåkning i - 15. Men ganska skönt ändå att komma ut på skidor till slut!

Kommentarer

 1. Helt otroligt! 100 watt efter. Med sånna siffror måste ju lämna H30 åt oss motionärer och köra elit! Med en FTP kring 400 watt

  SvaraRadera
 2. Haha, återstår att få ut den där effekten på en cykel i verkligheten också.. Sen har jag ingen aning om hur rättvisande wattmätaren (inbygd i trainern) är heller, så det mest intressanta är nog att jämföra med egna tidigare tester på samma utrustning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo visserligen, men vilket kraftbesked så tidigt ändå! De procenten du räknade ut är ju en väldigt fin ökning från din redan rätt höga nivå.

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Semester!

Ett sista formtest för i år

Isfläcken