Fågelberget 2020

Det har ju varit en ganska snöfattig vinter och länge såg det ut som att det inte skulle bli någon stugvärdshelg i Fågelbergsstugan, en årlig tradition sedan vi flyttade till Veda. Men efter lite beslutsvånda blev det till slut bestämt - vi kör! Packade ner skidorna lite på vinst och förlust med förhoppningen att det skulle gå att ta sig över till södra bergets spårsystem. Skejtade i förväg i fredags kväll för att tända upp grillbrasan och det visade sig att skaren bar bra och att det ändå var ganska bra med snö i skogen. 

Ett ställe att trivas en helg!

Efter en skön sovsäcksnatt sken solen och medans övriga familjer stökade på inför dagen tog jag en skidtur. Lyckades trockla mig bort till södra mellan  snår, isfläckar och barmark, utan att behöva ta av skidorna. Fick en riktigt fin dryga tvåtimmarsrur på hårda spår innan det bar tillbaka till fågelberget. Sen blev det fikaserverig och våfflor hela eftermiddan, som sig bör..


Och när disken e klar kan man ta det lite lugnt.

Idag vankades snöstorm, men inledde med två och en halv timme skidåkning idag med innan det värsta drog igång. Efter att vi servat den enda tappra besökaren i stugan drog vi hemåt, så där fick jag en skidtur till. Sen avsluta träningsdagen med att cykla hem cykeln från Sidsjöbodarna i tidernas sämsta väglag och se där - en dag med över fyra timmar träning! Inte så ofta det händer och inte direkt vad jag trodde om den här helgen, men man får passa på när möjligheten dyker upp. Avrundade med att skotta snö på gården en stund, och såhär framför brasan kl 9 är jag rätt mör, men sådär härligt trött som man blir efter många timmars träning. Ska bli skönt att åka lite bil imorn..


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Semester!

Ett sista formtest för i år

Isfläcken