Finjogga

När man kört hårt behöver man vila. Oväntat.. Min träningsfilosofi är inte sofflocksorienterad, utan en helvilodag ska i de flesta fall vara tillräckligt. En sådan blev det dock igår, passande nog en lång bildag till Wellington i ösregn. Perfekt för att pilla sig i naveln och torka skorna! Men dagen efter, första dagen på Sydön, träningsvärk, solen skiner igen och vi bor granne med den lilla byn Pictons lokala stigsystem? Vila? Jag tror aktiv vila är rätt väg att gå, d.v.s. ut och "finträna", apelsintur, eller vad man nu kallar det. Springa, fast i ett pinsamt lågt tempo. Röra musklerna, öka cirkulationen, men inte dra någon mjölksyra. Jag tror det är bättre för kroppen än helvila, men det är ju en teori bland teorier..
En löptur här kan man väl inte stå över?

Sagt och gjort, det blev en riktigt fin tur. Lugnt tempo, men fortsatt mycket kuperat, så det blev lite svettigt i alla fall. Nu är det bara att hoppas att träningsvärken ger sig. Kändes rejält i vader och framsida lår, ett resultat av hård belastning från utförslöpningen i förrgår. Musklerna har inte riktigt anpassat sig till att ta hundratals höjdmeter utför utan vila. Hoppas det funkar bättre till nästa backpass.
Fina stigar idag

En mycket bra dag avslutades med pankaksparty i vår lilla camparstuga. Matlagningsproceduren blir alltid lite spännande när man knappt vet från dag till dag vad som finns i köket. Den handvispade grädden blev kanon, men att steka pannkaka utan stekpanna? Tur det fanns ugn..
Pannkaksmonstret laddar för attack!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

En gris en ko en Solnabo!

Nytt år igen

Formdöd