Knappt en raka till Takaka

Vi har nu kört den nästan obeskrivligt kurviga vägen över bergen från västkusten och hamnat i staden Takaka, en av inkörsportarna till Abel Tasman national park. Nyazeeländska vägbyggare måste onekligen ha en förkärlek till kurvtagningsutövande. Denna morgon har spenderats med en 1,5 timmes bilfärd för att försöka hitta en bra startpunkt för Marias förmiddagslångpass . Efter återvändsgränder på långa slingriga grusvägar i bergen och viss frustration hos löpardamen kom hon till slut iväg. När vi väl hittade stigen fanns även en hett eftertraktad karta att tillgå, och det kan konstateras att det lär bli ett digert dagsverke..
Psykologiskt stark, kollar klockan, bara typ 4 timmar kvar av passet.
För egen del har det blivit två riktigt fina pass de senaste dagarna. Dels ett långpass på strax över två timmar med tillhörande bajspaus och felspringningar på dammiga grusvägar. Det positiva var att jag snittade under 6-minuterstempo, med lite högre intensitet (hooked på Marias GPS..). Ingen supertid, men då passet var enbart stökig grusväg och trail, samt innehöll ordentligt med höjdmetrar att besegra känns det riktigt bra. Har även hunnit ett kortare pass med 1-minutersintervaller där benen kändes fint sprättiga. Detta pass kördes på en rätt annorlunda stig, längs en bergssida med ett stup åt ena hållet och en inloppskanal till ett litet vattenkraftverk på den andra. Inte rätt plats för att snava runt med mjölksyratunga ben.. Tur man är i form! Jävligt bra känsla för stunden, hälsenan verkar ha lugnat sig också, så nu är det bara fröjd. I eftermiddag sikar jag på femte löppasset på lika många dar, ett lite lugnare långpass i plattare terräng. Sen blir det vilodag!
Bra ställe för intervaller? Ok, det var huvudsakligen bredare, men ändå..
Roligare än trisslotter, lika kass utdelning
Varning för Forden!
En annan höjdpunkt var det område med källor vi besökte igår. Ca 10 kubikmeter kallt och klart källvatten per sekund bubblar upp mitt ute i skogen. Fri sikt i vattnet enligt uppgift 63 m. Coolt! 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Semester!

Ett sista formtest för i år

Isfläcken