Turbotusingar

Idag var det lite tusingintervaller på bana på schemat. Inte det vanliga, 6-7 tusingar strax under tävlingsfart, utan extra snabba. Tanken var att köra så hårt att jag orkar ca 3 st, dvs spara lite lite den första intervallen och sen i princip all in de sista två. Häremellan lite längre vila än vanligt, 600 m jogg. Syftet är tänkt att genom att dra upp varvräknaren ordentligt på rött försöka pressa min maxfart över längre sträckor lite uppåt. Vanligen kanske jag hade kört 10-15 ggr 1 minut i den här farten, men nu blev det lite längre sammanhängande tid i överfart. Första gick i alla fall på 3:07 och kändes ok, andra på 3:09, nu började det ta emot, och 3:10 på sista, med lungor som ville vända sig ut och in. Helt enligt plan och ett riktigt bra pass.

I övrigt har det varit en bra träningsvecka med riktigt bra löparben. Ett riktigt bra distanspass, backlöpning i Högdalen och bra A2-löpning igår, allt med Frida i  vagnen som extra motstånd. Har även hunnit med ett helt ok rullskidpass och igår en mtb-runda i Hellas med min gamla resekompis Henrik. Vi hängde på stranden och surfade i San Juan del Sur i Nicaragua julen 2006 och har inte setts sen dess. Men med Facebook och den manliga vänskapens logik blev det ett trevligt återseende och en fin eftermiddag i Hellasskogarna.
Skugga över Hammarbybacken
Har även skickat efter lite nya hjul och grejer till rullskidorna, shoppade hos Rullskidspecialisten som varmt kan rekommenderas, grym service och bra
 sortiment. Drog iväg ett mail med en produktfråga sent i tisdagskväll, tog inte 10 minuter innan jag hade fått svar. Så ska en webshop skötas! Funderade lite på att handla från en Tysk nätsida för att spara en slant, rullskidhjul är väl nämligen bland de mest vansinnigt överprisade prylar man kan tänka sig. 600 spänn för lite gummi och 2 kullager? Men med Rullskidspecialistens service kan även en snåljåp som jag tänka mig att kasta in lite extra slantar. Och som tack för det fick jag 15 % rabatt och en snabb leverans, jag vet vart jag kommer handla nästa gång!

Så nu har Maria fått alufälgar på skateskidorna och jag ett par nya bakhjul. Efter att länge ha kört med 2:or rakt igenom har jag nu återgått till min gamla junioruppsättning med 2:or fram och 3:or bak. Lite trögare, får se om det även blir lite bättre. En sak som faktiskt kanske motiverar de snuskiga priserna på rullskidhjul är att de håller jäkligt bra kvalitet. Min Fibreglass är ca 15 år gamla och har gått med originalhjulen fram tills nu. Det är kanske ett tecken på att jag åker för lite, och ok, en del år av de 15 har de gått 0 mil. Men i alla fall, om de får lite kärlek och infettning så håller rullskidor väldigt länge. Nu är det i alla fall dags för dagens andra pass, just det - rullskidor!
Rullskidverkstan

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

En gris en ko en Solnabo!

Nytt år igen

Formdöd