It's official!

Efter en tuff söndag var benen lite slitna igår. Var lite sugen på att fintrampa lite ändå, men då det var jobbigt att bara släpa barnvagnen till dagis bestämde jag mig för att checka ut en hel vilodag. Idag kändes det bättre igen och det blev 10 ganska lugna repor uppför Hagatoppen. Körde endurohojen och hittade ett par nya roliga stigar ner för kullen som jag inte testat tidigare, måste ha varit ordentligt hemmablind det senaste året. Dagens stora happening var annars ett besök på jobbet för att oficiellt droppa årens stora announcement: Familjen Karlberg/Carlsson flyttar till Sundsvall!!! Eller ja, Njurunda rättare sagt. Fast knappt det heller, snarare skogen utanför Njurunda. I julas hade familjen en liten minikris där vi insåg (inte första gången iofs...) att vi inte vill bo i lägenhet, att vi inte vill att våra barn ska växa upp i lägenhet och egentligen inte i Stockholm över huvud taget och att vi vill leva livet lite annorlunda. Och plötsligt var Villa Veda där och väntade på oss - vi slog till nästan direkt. Springa på 30 visningar innan man bestämmer sig för att faktiskt köpa något? Det kan ju Stockholmsfjomparna få fortsätta lägga sin tid på. Efter drygt nio år som Stockholmare känns det helt rätt att återställa ordningen och bli Norrlänning igen. Jobbet på ÅF behåller jag, förutom chefsdelen som inte riktigt funkar på distans. Har ju testat Sundsvallskontoret en del tidigare, så det ska bli kul. Kan ju bara konstatera att ÅF framstår som en grymt flexibel arbetsgivare, att flytta till annan ort framstår som  fullt naturligt och inga som helst problem. En skön trygghet att ha med sig när man tar det här steget. I övrigt kommer det bli mycket nytt. För priset av en lyhörd etta med renoveringsbehov på söder får vi en 200 kvadrats villa med stort garage och en tomt på knappt en halv hektar att hantera. Kan bli en del fixande framöver.. Ska dock bli grymt kul att ta tag i detta! Nu har det ju varit klart ett tag, så mentalt har förberedelserna redan börjat. Kontraktet skrev vi redan i januari, men på grund av behov att hitta en bra lösning med jobbet blev det 100 % officiellt först idag. Inflytt är redan i maj, så stapling av flyttlådor pågår.
Our house!
Detta påverkar såklart tävlings- och träningstänket en del. Den fullständiga påverkan är väll inte helt lätt att förutse, vi får väl se lite hur det blir. Tidigare under vintern/våren har ju motivationen sviktat en del, säkerligen på grund av alla osäkerheter om hur livet kommer att se ut framöver. Nån stans insåg jag att t.ex. långloppscuppen i MTB blir ganska bökigt att satsa på då det blir långa resor till i princip alla lopp i cuppen. Men det öppnas ju en hel mängd spännande möjligheter också. Lite blandade tankar och idéer: Det blir ett pendlingsavstånd på 2 mil till jobbet - perfekt för cykelträning. Men det finns ganska få MTB-tävlingar i norra Sverige, kanske måste börja köra lite racer också? Skidåkningsmöjligheterna blir ju nått helt nytt, något jag verkligen får fundera på. Med stort garage får jag ju även perfekta möjligheter till både vallabod och cykelverkstad. Skulle ju till och med kunna baxa in en stakmaskin om det slår slint ordentligt, att kombinera med trainer och löpband som med lätthet bör få plats. Köpa en skoter - dra egna spår på golfbanan på ett stenkasts avstånd - oändliga möjligheter! Klubbyte, lär ju sannolikt också bli aktuellt för både cykel och skidor. Och det kanske viktigaste av allt - grundförutsättningarna för möjligheterna till spontanidrott för våra kottar är fixat!
To be continued...

Kommentarer

 1. Vad kul! Med scoter och racer och hus och grejer.
  Mindre kul för oss på kontoret i Sthlm!
  Lycka till, hoppas vi ses framöver trots att vi sitter på olika ställen i landet om ett tag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag kommer nog att vara en hel del på Solnakontoret också, så vi ses i höst (om inte förr på nått cykelrejs..)!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Semester!

Ett sista formtest för i år

Isfläcken