Eksjö camping

Ränneslättsturen är nu färdigcyklad, både för mig o fru Karlberg. Att stå på sidan av banan kan vara nog så kämpigt som att cykla själv visade sig, speciellt när man med två ungar ska hetsa runt på småvägar mellan olika kontroller för att heja så mycket som möjligt. Som extra bonus i stresspåslag får man oplanerat i uppgift att langa mer dricka, när vätskeryggan plötsligt börjat sina väl snabbt. Perfekt uppgift när man just spenderat sista vattendroppen på att tvätta skitiga barnhänder... Men som tur var kastas det ju en del flaskor också, och vi får därför skicka en tacksamhetens tanke till okänd herråkare som dumpade en stor flaska med en rejäl vattenslatt kvar i - problemet löst! Slutspurten var inte heller bra för hjärtat. Att stå 500 m före mål och se att Maria har avancerat upp till tredjeplatsen - och så plötsligt krokar hon fast i en motionär och får helstopp, samtidigt som loppets fyra närmar sig. Huva. Men det löste sig och det blev en tredjeplats, sjukt bra kört!

Min fru - grym som fan!

Själv passade jag på att köra ett rejält långpass och rulla runt Ränneslättbanan i lugnt tempo i lördags kväll. En riktigt fin bana, som inte har så brutala stigningar men desto mer stigpartier. Avsnittet på teknikslingan mellan 4 och 5 mil är rent av magiskt bra, - slingriga sandstigar med doserade kurvor och diverse små klurigheter. Så pass kul att jag var tvungen att åka en vända efter tävlingen igår också och dra på lite. Körde det ca 8 km långa segment som finns ca 1 min långsammare än herreliten på tävlingen. Hade nog hoppats på lite mer fart med fräscha ben och tyvärr känns formen fortsatt sådär. Är som att mjölksyran kommer väldigt snabbt och jag inte kan komma upp riktigt i puls. Även dagens pass - 6 mil landsväg från Astrid Lindgrens värld till Eksjö, var långt ifrån någon njutning. Vet inte riktigt hur jag ska få det att släppa, men tänkte mig köra 30-sekundare nu ett par pass och försöka ta nån vilodag till också. Hoppas å tror att det kan ge lite spets, vi får se. Skulle så gärna vilja köra bra på mörksuggan till helgen och känna att formen är bra inför transalp.. Känns svårt att veta hur jag ska resonera, behöver jag vila eller är jag bara dåligt tränad? Tycker inte jag borde vara övertränad, men det känns nästan lite så. Kommande dagar får utvisa läget..

Fint i Eksjöskogarna!


Kommentarer

 1. Hur vilar du inför race? Eller tränar du på som vanligt?

  SvaraRadera
 2. Seg på att svara här, hade helt missat att du skrivit Johannes! Jag försöker oftast köra aktiv vila, dvs fortsätta träna men dra ner intensitet och i viss mån längd på pass. Tycker ofta man blir tung i benen av helvila, men ibland behövs nog det också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lugnt, jag vet hur de är😁. Mm jag labbar fortfarande med vad som funkar. Hittils har jag kört vila-töm-vila-väckning-race o de har funkat. Nån av villaägarna skulle lätt kunna ersättas med ett lugnt pass. Lycka till i transalp förresten, hoppas få läsa mer om det, verkar grymt häftigt!

   Radera
  2. Tack! :) Ska försöka rapportera löpande hur det utvecklar sig.

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Semester!

Ett sista formtest för i år

Isfläcken