Trans-alp etapp 1

Mittenwald - Mayrhofen, en sträcka på drygt 11 mil och 2106 höjdmeter. Nedresan gick fint, smidig transfer och lagom med tid. Väl framme i Mittenwald fick man uppleva lite Tysk ordnung, nära till allt och välorganiserat på alla sätt. Uppladdningen gick också bra, hittade ett bra fik som serverade enorma glassbomber. Precis vad som behövs för att tänja magsäcken inför ett pastaparty!

Sängplats blev på kasernområdet, där den främsta behållningen nog var grindvakten som gjorde honnör åt alla som trampade förbi. Natten blev kall, då vi lite otaktiskt valt sovplats nära dörren i områdets gympasal. Som väntat var det en ljuv kör av snarkande sydeuropéer, tack och lov för öronproppar! 

Morgonen var ganska kylig, så det blev armvärmare fram till start. Lite redig frukost med chokladmusli, givetvis! Äntligen dags! Årets äventyr, långa förberedelser. Nu, ingen återvändo. Vi stod hyfsat i starten, men hetsade inte iväg. Det rullade på någorlunda makligt längs dammiga grusvägar och fältet började spricka upp. Första backen började efter ca 15 km, bara att nöta på i jämnt tempo. Hela dagens etapp gick på grusväg eller asfalt, så ganska lättcyklat. Första nedförskörningen var dock ganska klurig med många tvära kurvor med lösgrus. Blev några fina sladdar på ett par ställen, kul som bara milslånga utförsbackar kan vara!

Väl nere började dagens andra backe ganska omgående. Kände mig riktigt stark den här delen, skönt när höjdmetearna rullar på! Andra nerförsbacken var också klurig, mycket löst grus och väldigt brant. Nere i dalen på "andra sidan" var det ca 4 mil kvar, varav nästan allt på asfalt. I lätt slakmota, men med vinden i ryggen gick det undan ordentligt. Hamnade lite i ingenmansland efter att ha släppt klungan vi låg med i ett kurvigt parti, men blev snart ikappkörda av 2 schweisiskor som vi fick till ett bra samarbete med de sista milen. Efter 11 svettiga mil är vi nu framme och inkvarterade i en konsertsal. Ryktet säger att snarkkören har konsert idag också. Imorgon väntar 10 mil och nya backar. Men det är en annan dag!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Semester!

Ett sista formtest för i år

Isfläcken