Åter oordning bland morötter och stridsvagnar

Friskheten som inte varar så länge, risken som tyvärr uppstår när man chansar lite efter en sjukdomsperiod. Tyvärr åkte Maria dit igen, så nu är det åter halsont, tristess och akut brist på bra saker att hitta på. Det är nog bara att konstatera, tur att vi åker hem snart!
I ren desperation åker saxen fram i jakten på en ny look. Vad gör man inte när man har tråkigt..
Igår lyckades vi i alla fall spendera en stor del av dagen med museibesök. Av någon anledning är Nya Zeelands största armemuseum beläget i en liten puttehåla mitt i ingenstans. En ganska intressant dag var det i alla fall. Hela Nya Zeelands krigshistoria utspelar sig ju ganska långt efter att Sveriges senaste krig avslutades, bara det sätter lite perspektiv på saker. Det kan ju tyckas onödigt att en liten önation på andra sidan jorden skickade soldater till Europa under 1a och 2a världskriget, men för en nation som vill visa sitt stöd för och bevisa sin värdighet som land jämtemot mamma England, blir krigsdeltagandet väldigt viktigt för att skapa en historia och identitet.
En sköldpadda med tjockt skal..
Det har för min del även blivit lite löpning, bl.a. upp bland bergen där det nu är frostigt och kallt. Dags att åka hem till Svenska våren nu kanske? Men ganska bra pass har det blivit ändå, även om jag försöker dämpa entusiasmen lite för att inte spä på Marias misär mer än nödvändigt. Vacker natur är det precis som vanligt och benen har känts skapligt bra nu några dar. Planen är nu att köra på med löpning varje dag tills hemresa, med lite varierande belastning. Förhoppningen är att få lite överskott via stoppet i Singapore och sen kunna göra 10 snabba km på Kungsholmen när vi kommer hem, vilket jag nu verkligen hoppas blir årets tävlingsdebut. 
Blir inget 4-minuterstempo med sånna här hinder på vägen
Fin natur, fina berg
Ohakune - morotshuvudstaden

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

En gris en ko en Solnabo!

Nytt år igen

Formdöd