Prutturoa

Eller Ruturoa kanske det hette? Med en kokande lerpöl som luktar äggfis 10 m utanför sovrumsfönstret finns det alltid någon att skylla på. Det var inte jag, det var geysern! Känns ju även lite märkligt att ha så pass mycket vulkanisk aktivitet inpå knuten. Jag fortsätter ändå sova gott och hoppas att det inte är några stora utbrott på gång.
Inte vad man vanligen bor granne med
Efter den stora besvikelsen gällande påskens tävlingsplaner har jag kompenserat så gott det går med att mata på ordentligt med traillöpning. Blev ett dryga tvåtimmarspass i Whakatane till att börja med. Fick se lite av stormens förödelse längs vägen, bl.a. den ganska skarpa gräns i havet där brunt översvämningsvatten möter det blåa havet. Sen tog vi oss till Roturoa där det blev snabbdistans igår och ett 2,5-timmarspass idag längs en väldigt fin led. Så om det nu är nån tröst har ju dessa tre fina pass möjliggjorts till stor del pga en inställd halvmara.
Brunt möter blått
Sååå skönt att slippa hundbajs och bjäfsiga hundar när man är ute och springer, eftersom hundar precis som rökning är förbjudna i princip överallt ute i naturen. Vore nått för Sverige det, med alla våra olämpliga hundägare..
I övrigt fortsätter vi på utryckningstemat, igår var det dags för utrymning pga brandlarm. Visade sig att det var någon som kört lite väl hårt med matlagandet men att det inte var nån större fara.. Ruturoa verkar i övrigt vara en ganska trevlig stad med mycket friluftsaktiviteter. Imorn är planen att hyra cykel igen och testa trailsen runt knuten, redwoodskogens stigar har rykte om sig att vara bland de bästa cykelställena i hela världen. Håller tummarna nu bara att jag inte åker på någon av förkylningarna som damerna i sällskapet haft, och så klart att Maria blir frisk så att hon också får testa cyklingen.
Brandkåren kommer på besök, kör Scania, känns tryggt!
En filur i gänget som varit på väldigt bra humör på sistone är Frida. Lugn på nätterna, om än lite hungrig då och då, och glad på dagarna. Vi kom fram till idag att hon har potential att bli en skön typ. Och nu börjar det göras framsteg på krypfronten också. Igår togs några små steg framåt, dvs inte bara backande numer. Spännande tider..
Frida, en skön filur
Med byxorna på huvet. Hur kan de ha hamnat där..?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

En gris en ko en Solnabo!

Nytt år igen

Formdöd